Saturday, October 2, 2010

Început de an universitar: 1 oct. 2010


... fără comentarii ... unde-i Legea educaţie, unde-i democraţia, unde-i transparenţa, unde-i calitatea, unde-i pasiunea, unde-i increderea, unde-i viziunea, unde-i viitorul ... ?????

Obiectivele şcolii şi ale societăţii: Toate, cele de mai sus, trebuie generate urgent şi păstrate mereu în mintea noastră, a tuturor!

"La matematică, 15% din studenţii de anul întâi sunt de calitate. La Litere, procentul este de 5%." acad. prof. dr. Solomon Marcus

Aş spune, pentru a pune degetul pe rană, că mulţi părinţi nu reuşesc să devină prietenii copiilor lor, iar profesorii nu reuşesc să devină prietenii elevilor lor. Dacă şcoala livrează astfel de absolvenţi către universităţi, atunci ei nu sunt de fapt pregătiţi pentru viaţa universitară. Elevii vin la facultate, dar diploma lor de Bacalaureat nu le asigură nici calitatea de intelectual, nici calitatea de om de cultură. Profesorii buni care încă se găsesc în şcoala românească nu reuşesc să neutralizeze carenţele sistemului. La matematică, 15% din studenţii care vin în anul întâi sunt de calitate. La Litere, procentul este de 5%. Şi într-un caz, şi în altul, procentul este mic, pentru că profesorii sunt prinşi în dilema plăţii pentru numărul de studenţi. Dacă trântesc prea mulţi, nu-şi mai justifică norma. Şi astfel, mulţi studenţi primesc note mediocre, dar obţin până la urmă o diplomă" Solomon Marcus, 2010

Sursa: http://www.adevarul.ro/



The Thinker and the Lost World ...

- “The Thinker” from Cernavodă, Male FigurineFired Clay

- „Gânditorul", figurină masculină de o uimi­toare modernitate descoperită, în urmă cu mai bine de jumătate de secol, la Cernavodă, în România.(6 oct. 2010, Atena, The Lost World of Old Europe the Danube Valley (Lumea pierdută a Vechii Europe Valea Dunării, 5000-3500 înainte de Hristos), http://www.jurnalul.ro)
- Exhibition: The Lost World of Old Europe: The Danube Valley, 5000–3500 BC (http://heritage-key.com)


No comments: