Saturday, December 2, 2017

Un cadou pentru România by Siveco

În curând (până la 1 Februarie 2018), Enciclopedia digitală "România 1918, oameni, fapte, imagini", o producție Siveco Romania, distribuită tuturor școlilor. Învățare prin "povești despre realitatea istorică" - "Oamenii despre care veți afla în această Enciclopedie nu apar în manuale, dar sunt mult mai prețioși prin caracterul lor decât mulți dintre cei ce au notorietate" R. Jugureanu.
Enciclopedia digitală va fi accesibilă pe AppStore, GooglePlay, WindowsStore și online pe site-ul SIVECO Romania.
Sursa: Radu Jugureanu, https://www.facebook.com/raduj

La Mulți Ani, România!
De ziua noastră anunț apariția cât de curând a Enciclopediei digitale "România 1918, oameni, fapte, imagini", o producție SIVECO Romania dedicată miilor de românce și de români care s-au sacrificat pentru ca România să fie cea întreagă de astăzi, lucrare epică, construită prin voluntariat
și generozitate, ce va fi oferită gratuit școlii românești. Este cadoul nostru pentru România.
Astăzi, când cinismul, suficiența, intoleranța și mediocritatea se erijează în modele sociale vă propunem să le cunoașteți și să îi cunoașteți pe miile de femei și bărbați care acum 100 de ani, prin sacrificiul lor au creat România Întreagă.
Vă propunem să fiți contemporani cu acele modele reale, autentice, care prin generozitate, toleranță, sacrificiu
și simplitate ne-au oferit nouă, astăzi o Românie frumoasă. Și să stați în fața lor învățându-le povestea. Oamenii despre care veți afla în această Enciclopedie nu apar în manuale, dar sunt mult mai prețioși prin caracterul lor decât mulți dintre cei ce au notorietate.
Enciclopedia este coorodonată de istoricul Prof. Magda Stan și dezvoltată de cei mai titrați și sclipitori tineri profesioniști (informaticieni, sociologi, graficieni, scriitori...) ai României de astăzi:
  • Bogdan Gornea, Silviu Artene-Angelescu, Marian Negrişan, Daniel Gherghiceanu, Marius Curcă, Bogdan Jugureanu, Alexandra Jugureanu, Sigrid Iuhas, Cristiana Stermin, Daniela Mironov Banuta, Cătălin Parascan, ... 
  • Zeci de contributori, Florin Ilia CEO SIVECO Romania, principalele Muzee ale României, prieteni ca Neculai
    Moghior, Prof. Univ. Dr. Adrian Atanasiu, Adrian Olaru, Simona Nana Tanasescu, Radu Jugureanu (nu sunt eu. este vărul meu din Elveția), Alexandra Crăciunoiu
și mulți alții (voi scrie la un moment dat un volum despre ei toți) participă, sau au participat, fiecare cu acel epsilon generos care face întotdeauna ca lucrurile să se întâmple.
În acest moment, documentarea, indexarea surselor, scenariul și o parte din dezvoltarea aplicației este gata. Vom avea o bună parte dintre cărțile poștale din acea epocă animate (acolo unde cunoaștem povestea celor din imagine) - acest demers este însă foarte laborios.
La Mulți Ani, România!

No comments: